تقدیم با ارادت قلبی به پیامبر و اهل بیت طهارت خصوصا حضرت زهرة الزهرا و امام حسن مجتبی (علیهم السلام )

زندگینامه خانوادگی، علمی ، اجتماعی نویسنده محقق ، استاد علوم عقلی و نقلی و خطیب حسینی استاد حجۀ الاسلام و المسلمین حاج سید محمدحسین بحرالعلوم میردامادی به قلم نویسنده و دانشور ارجمند استاد  محمد رضا خزایی

بسم الله الرحمن الرحیم

 

زندگینامه خانوادگی، علمی ، اجتماعی نویسنده محقق ، استاد علوم عقلی و نقلی و خطیب حسینی استاد حجۀ الاسلام و المسلمین حاج سید محمدحسین بحرالعلوم میردامادی به قلم نویسنده و دانشور ارجمند استاد  محمد رضا خزایی

السلام علیکم یا اهل بیت النبوه

نگارنده در نظر دارد به عنوان تشکر از اهل بیت طهارت علیهم السلام ، تاریخ و زندگی نامه خادم علوم ایشان استاد معظم و دانشمند مکرّم ، مربی فضیلت و معرفت و حکمت حجۀ الاسلام و المسلمین حاج سید محمد حسین بحرالعلوم میردامادی را خدمت صاحب نظران و دانشوران تقدیم کند .

ایشان فرزند پنجمین عالمِ عامل ، فقیه و حکیم متأله  آیت الله حاج سید بحرالعلوم میردامادی قدس سره هستند و اجدادشان همه از عالمان فرهیخته شیعه می باشند شخصیت هایی همانند:

علامه محقق کرکی ( محقق ثانی ) ، علامه شمس الدین محمد ، علامه سید محمد باقر داماد معروف به میرداماد ، علامه میر سید احمد علوی عاملی ( داماد و شاگرد و پسرخاله حکیم میرداماد و نوه ی محقق کرکی ) ، علامه سید عبدالحسیب ، علامه سید میر محمد اشرف ، علامه سید میر محمد حفیظ ، علامه سید مرتضی ، علامه میرزا رحیم کبیر ، علامه سید میر احمد ، علامه سید محمد صالح ، علامه سید میرزا خلیل ، همه از علما و فقهاء و حکمای گرانقدر شیعی و صاحب تألیفات قیّمه می باشند ( فَمَن تَشابَه اَبَه فَما ظَلَمَ ) .

اما والد ایشان مرحوم آیت الله بحرالعلوم میردامادی قدس سره تأثیر فراوانی در رشد و نمو فکری و عقیدتی استاد معظم جناب آقای حاج سید محمد حسین بحرالعلوم میردامادی تأثیر فراوانی دارند و ایشان از این دودمان علم و عمل و عرفان بوده و از دو طریق به شجره طیبه ی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله متصل می‌باشند:

اول از طریق علامه میرداماد که به حضرت سجاد زین العابدین علیه السلام متصل است و دوم از طریق دامادِ حکیم میرداماد ، یعنی علامه میر سید احمد علوی عاملی که از نوابغ علمی و عرفانی و فقهی و حکمی و از سادات جبل عامل لبنان می باشند و فرزند با واسطه حضرت صادق علیه السلام هستند.

استاد سید محمد حسین بحرالعلوم میردامادی اگر چه به سیادت خود افتخار دارند ولی به حکم آیه کریمه : « وَ لَیسَ للانسانِ اِلّا ما سَعی» از اول نوجوانی و حتی دوران کودکی به تشویق والد و والده ی خویش مشغول تحصیل و آموختن دروس دینی گشته و از خِرمن پر فیض علمای ربانی شیعه خوشه برچیده‌اند.

ایشان متولد ۱۳۵۱ ه . ش می باشند و در سال ۱۳۶۲ ه . ش وارد حوزه علمیه اصفهان گشته و سپس در سال ۱۳۷۱ وارد حوزه ی علمیه قم شده و در حال حاضر نیز در اصفهان مشغول تدریس و تألیف و تبلیغ مکتب اهل بیت علیهم السلام می‌باشند.

بعضی از اساتید ایشان عبارتند از :

۱- آیت الله علامه مرحوم حاج سید بحرالعلوم میردامادی قدس سره ، (دروس حکمت و معارف یمانی شیعه و مباحث تفسیر قرآن ، شرح نهج البلاغه ، شرح زیارت جامعه کبیره و به طور کل مباحث امام شناسی از دیدگاه عقلی و نقلی و اشراقی و در ختام تحصیل کلاسهای اخلاق .

۲- آیت الله استاد حاج سید رضا کلاهدوزان « حفظه الله » ، ( معالم الاصول و کفایۀ مجلد اول و قسمتی از مباحث فلسفی منظومه ملاهادی سبزواری و همچنین مباحث اعتقادی .

۳-حجۀ الاسلام و المسلمین حاج سید احمد بهشتی ( ادبیات و منطق ) .

۴-حجۀ الاسلام و المسلمین خادم الحسینعلیه السلام استاد معظم آقای سید حسن حسینی ( عقاید شیعی و مباحث امام شناسی و مقتل شناسی ) .

۵- مرحوم آیت الله علامه حاج شیخ حیدر علی محقق قدس سره ، ( فقه مکاسب مبحث بیع ) .

۶- مرحوم آیت الله حاج سید احمد امامی قدس سره ، (قسمتی از کتاب شرح لمعه)

۷-مرحوم آیت الله حاج شیخ علی اکبر فقیه قدس سره ، (مکاسب ، قسمت خیارات)

۸- استاد آیت الله حاج شیخ محمد ناصری دولت آبادی « حفظه الله » ، ( قسمتی از شرح لمعه و مجلد دوم کفایه الاصول و مباحث تفسیری و اخلاقی )

۹- مرحوم آیت الله استاد حاج آقا حسین شفیعی قدس سره ، ( درس عرفان نظری (فصوص الحکم)

۱۰- مرحوم آیت الله استاد حاج شیخ احمد روحانی شیخ الاسلام قدس سره ، (حکمت ، شواهد الربوبیه ملاصدرای شیرازی قدس سره )

۱۱- آیت الله حاج سید محمد میردامادی « قدس سره » ، (عموی مرحوم آیت الله بحرالعلوم میردامادی قدس سره ) ،  کتاب منازل السائرین و لطائف العرفان از علامه محمدعلی حکیم

۱۲-استاد ربانی و متأله صمدانی حاج شیخ عباسعلی انصاری مهیاری « قدس سره »، ( معارف نظری و نهج البلاغه و … ) .

۱۳- مرحوم آیت الله ادیب نجف آبادی« قدس سره » ، ( قوانین الاصول میرزای قمی تا انتهای نواهی ، و قسمتی از جلد دوم قوانین الاصول ) .

۱۴-مرحوم آیت الله محزون قدس سره ( نهایۀ الحکمۀ و شرح تجرید و اسفار مجلد اول ).

۱۵-آیت الله استاد حاج شیخ محمد حکیم الهی « قدس سره » ( قسمتی از فقه لمعه و شرایع الاسلام).

۱۶-مرحوم آیت الله حاج سید ضیاء الدین تجویدی قدس سره ( کتاب فقهی مختصر النافع و قسمتی از کتاب شرایع الاسلام ) .

۱۷-مرحوم آیت الله حاج آقا محمد کلباسی قدس سره ( کتاب رسائل علامه شیخ انصاری و اصول الفقه علامه مظفر ) .

۱۸-حجۀ الاسلام و المسلمین حاج سید محمد فقیهی ، مکاسب شیخ انصاری

۱۹-استاد معظم جناب حاج آقا غفرانی ( دروس نجوم و ریاضیات ، کتاب تشریح الافلاک و خلاصۀ الحساب )

۲۰-استاد بارع و سید عالی مقام جناب ابهری قدس سره ( قسمت عمده ای از مباحث کتاب خلاصۀ الحساب شیخ بهایی و علم الحروف و الاعداد از دیدگاه کلام معصومین علیهم السلام و قرآن مبین و همچنین آشنایی با طب اسلامی اهل بیت علیهم السلام و پزشکی یونانی و سنتی  و نجوم)

اساتید ایشان در حوزه علمیه قم

۲۱- مرجع تقلید شیعه آیت الله حاج شیخ محمد تقی بهجت قدس سره ، ( کلاس درس خارج) .

۲۲- مرجع تقلید شیعه آیت الله حاج شیخ جواد تبریزی قدس سره ، ( قسمتی از خارج فقه) .

۲۳- مرجع تقلید شیعه آیت الله وحید خراسانی « حفظه الله » ، ( قسمتی از خارج اصول ) .

۲۴- مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد شاه آبادی قدس سره ، ( قسمت عمده ای از خارج فقه ، خارج اصول ، و کتاب اسفار ملاصدرا و کتاب مصباح الانس و کتاب منازل السائرین .

۲۵- آیت الله حسن زاده آملی «حفظه الله» ، ( مصباح الانس ، مبحث انسان کامل و بصورت غیر حضوری اسفار ملاصدرا و اشارات و تنبیهات و … ) .

۲۶-آیت الله حاج شیخ یحیی انصاری شیرازی « قدس سره » ( اسفار جلد۷ و جلد۹ : شرح منظومه ملاهادی سبزواری ) .

 ۲۷- آیت الله جوادی آملی « حفظه الله » ، ( تفسیر قرآن ) .

ایشان از سال ۱۳۸۰ و بعد از مراجعت از قم مقدس مشغول تدریس در دروس متعدد حوزوی همانند تدریس اصول فقه ، حکمت ، منطق ، کلام ، تفسیر ، ادیان و مذاهب ، شرح نهج البلاغه و اصول کافی و… بوده اند و همچنین خداوند به ایشان توفیق تألیف کتاب های متعدد و تحقیق و احیاء کتب مخطوط علمای ربانی را عطا فرموده است که تعداد آنها به ۱۵۰ عنوان می رسد که تعداد مجلدات آن افزون بر ۲۰۰ مجلد کتاب می باشد که نقل بعضی از عناوین آنها خواهیم پرداخت .

نظر عمده ایشان در باب تبلیغ از دین و مکتب اهلبیت علیهم السلام و رد شبهات دشمنان این مکتب آن است که در زمان حاضرطلاب باید علاوه بر تسلط به علوم رسمی حوزه های علمیه ، به دروس عقلی محض و کلامی مسلط بوده و همچنین باید با اطلاع به مبانی مخالفین همچون شبهات مکاتب غربی در جواب آنها کوشا باشند . لذا ایشان علاوه بر آگاهی نسبت به متون حوزوی ، به تحقیق مبانی فلسفه غرب ، کلام جدید ، مبانی صوفیه ، وهابیت و … پرداخته اند که تألیفات و سخنان ایشان اثبات کننده  این ادعا می باشد.

ایشان در سلسله دروس خود تأکید می کنند که تا وقتی نتوانیم به سخنان مخالفین واقف و آگاه شویم چگونه می توانیم در رد آن تفکرات اهتمام داشته باشیم و سیره علمای ربانی شیعه هم آگاهی به متون مخالفین بوده است و متأسفانه دیده می شود عده ای که حتی آگاهی ابتدائی به تفکرات منحرفین ندارند در رد آن تفکرات و مبانی همت داشته ، ولی جواب های آنها از استحکام علمی برخوردار نبوده و حالت خطابی و عوام پسند دارد خصوصاً انفکاک عرفان علوی و حکمت یمانی اهلبیت علیهم السلام از تفکرات پوچ و شبه عرفانی صوفیه ی ضاله و مضله کار بسیار دقیق و سختی می باشد و لذا عده ای را می بینیم که به قصد طلب و یادگیری عرفان اصیل دچار دام های شیطانی می گردند چرا که عارف نماهای دکان دار با استفاده از الفاظ و واژه ها و حتی مبانی صحیح قرآنی و حدیثی به اثبات تفکرات غلط خود پرداخته اند و به حکم « کلمه حقٍ یراد بها الباطل » از آن مبانی صحیح ، سوء استفاده می کنند و از طرفی دیگر ، عده ای نیز به قصد رد این نوع تفکرات وارد میدان شده ولی چون دارای اطلاعات علمی صحیح نیستند ، بین عرفان و حکمت ممدوح علوی و انحرافات دشمنان و بیگانگان خلط نموده و با تفکیک ننمودن این دو مبانی متقابل ، به رد مبانی صحیح و اهانت به صاحبان آن مبانی پرداخته اند و لذا در تألیفات استاد ، سعی بر آن شده که بین این دو مبنای صحیح و غلط تفکیک ایجاد شود و نکته ی دیگر که در تألیفات و سخنان ایشان قابل دقت می باشد آن است که گاهی مواقع بر سر مصداق و افراد نزاع ایجاد شده و این نزاع به مباحث شبه علمی منجر می گردد و نباید در مورد مصادیق به عنوان قانون کلی بحث نمود بلکه باید با معیار قرآنی و حدیثی و با میزان کلام معصومین علیهم السلام که قوانین کلی می باشند راه حق و باطل را شناسایی نمود و نکته مهم دیگر از دیدگاه ایشان آگاهی به اصطلاحات علمی و همچنین مخلوط نکردن اصطلاحات مشترک بین صالحان و منحرفان است همانند اصطلاح فنا که مولف در کتاب های خویش خصوصا کتاب ولیجه شیعه کیست و کتاب صهبای کوثر و همچنین کتاب فنا از دیدگاه عترت علیهم السلام و قرآن به تبیین آن و دیگر از اصطلاحات پرداخته است و نظر قرآن و روایات را در این زمینه بیان کرده است.

ایشان امیدوارند که بتوانند عناوین ذیل را که مؤلَفات و مصنَفات و محَققات می باشند را همراه با شرح و تحقیقات خویش منتشر نمایند و چون این کار از مهمترین کارهای علمی می باشد نیاز به همت مضاعف و بودجه کافی و در حقیقت نیاز به توفیق ربانی و دعای الهی حضرت حجۀ بن الحسن المهدی عجل الله فرجه دارد و ما نیز امیدواریم معظم له بتواند به این آرزوی معنوی رسیده و کتب و عناوین ذیل را در معرض مطالعه و نگاه دانشمندان اعم از حوزویان و دانشگاهیان و عموم شیعیان اهل بیت علیهم السلام قرار دهند . ( انشاء الله )

فهرست و عناوین پژوهش ها و تألیفات و تحقیقات و تصنیفاتِ استاد حجۀ الاسلام والمسلمین حاج سیدمحمدحسین بحرالعلوم میردامادی  :

  • شرح و تعلیقات و تحقیقات بر کتاب « اللطائف فی المعارف » ، این کتاب مجموعه ی چند جلدی از مکتوبات و سخنان و تقریرات دروس عالمانه‌ والدشان مرحوم آیت الله علامه حاج سید بحرالعلوم میردامادی قدس‌سره می‌باشد که در موضوعات تفسیری ، اخلاقی ، اعتقادی و شرح زیارات و ادعیه و بیان عرفان اهل بیت علیهم السلام آماده شده و استاد حاج سید محمد حسین بحرالعلوم میردامادی آن را تحقیق و تفسیر نموده و به این نام موسوم کرده اند .

  • کتاب شرح زیارت جامعه‌ی کبیره که قسمتی از آن در سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ تألیف گشته و قسمت باقی آن در سال ۱۳۹۰ ه . ش تتمیم گردید و تعداد مجلدات این کتاب به یازده جلد رسیده است .

  • کتاب ولیجه شیعه کیست ؟(تفسیر آیه ۱۶سوره‌ی توبه) تألیف ۱۳۹۰ ه . ش ( این اثر یکی از آثار ابداعی ایشان است به این معنا که تا قبل از نگارش این کتاب به این واژه توسط علما توجهی نشده و کتابی تألیف نگردیده است و ایشان با توجه به این که این واژه در قرآن یک بار استفاده شده با استفاده از دلائل عقلی محض و کلامی و قرآنی و حدیثی و اشراقی این واژه را شرح داده و انحصار آن را در معصومین علیهم السلام اثبات کرده است و با توجه به این واژه در این کتاب اثبات شده که در نظام هستی ولیجه ی منحصر به فرد الهی حضرت مهدی علیه السلام می باشند. خوشبختانه بعد از ایشان اخیرا دیده شده که عده ای از روحانیون و مبلغان از این واژه در  سخنرانی ها و دروس خود استفاده کرده و می کنند چرا که ایشان مختصری از این کتاب۵ جلدی را در کتاب شریعه خرد و شط شعور اشراقی منتشر فرموده اند ).

  • کتاب تفسیر آیات الولایه و العقاید و فقه الامامه فی القرآن و الحدیث تألیف ۱۳۷۵ ه . ش به بعد که در حال حاضر ۶ جلد آن آماده گردیده است و در آن به واژه ها یا آیات قرآن که از جهت مباحث تفسیری و تاویلی مطابق با حضرات معصومین و عصمت و ولایت و امامت آنان است و همچنین واژه ها یا آیاتی که دلالت بر دشمنان آنها و تبری از ایشان می کند پرداخته است.

  • کتاب شرح موضوعی نهج البلاغه(۳جلد) تألیف ۱۳۷۲ ه . ش .

  • شرح چهل حدیث از حضرت نبی اکرم محمد مصطفی صلی الله علیه و آله

  • شرح چهل حدیث از امیرالمومنین علیه السلام.

  • شرح چهل حدیث از حضرت فاطمه علیهاالسلام .

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام حسن علیه السلام..

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام حسین علیه السلام.

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام سجاد علیه السلام. .

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام باقر علیه السلام. .

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام صادق علیه السلام. .

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام کاظم علیه السلام. .

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام رضا علیه السلام. .

  • شرح چهل حدیث از حضرت جواد الائمه علیه السلام. .

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام هادی علیه السلام..

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام عسکری علیه السلام. .

  • شرح چهل حدیث از حضرت امام زمان عجل الله تعالی فرجه .

  • شرح چهل حدیث حضرت زینب و حضرت ابالفضل و حضرت معصومه و حضرت عبد العظیم حسنی سلام الله علیهم اجمعین .

  • کتاب شرح چهل کلمه‌ی قصار جناب اویس قرنی .

  • کتاب « اسرار محبت و شهادت » درباره اسرار باطنی شهادت حضرت سید الشهدا علیه السلام و یاران باوفای ایشان .

  • کتاب تفسیر سوره‌ی عصر .

  • کتاب تفسیر سوره‌ی کوثر۲جلد .

  • زهره‌ تابان در سیمای کلام معصومان علیهم السلام ، قرآن ، عرفان ، برهان این کتاب به شرح۲۱۷ واژه در قرآن و روایات که از جهت علم الحروف و الاعداد منطبق بامقام حضرت زهرا علیهاالسلام است ،پرداخته است.

  • کتاب صهبای کوثر در اسرار باطنی و عرفانی ماه مبارک رمضان و شبهای قدر و عید سعید فطر و ارتباط آن با حضرت زهرا و حضرت سیدالشهداء علیهماالسلام .

  • شرح بیش ازهزار واژه‌ی ابجدی و تطبیق آن با حضرات معصومینعلیهم السلام تحت عنوان علم الحروف و الاعداد از دیدگاه حضرات معصومین علیهم السلام و قرآن مجید (کاری مشترک بین استاد میردامادی و این حقیر محمد رضا خزایی).

  • تفسیر تطبیقی و نقدی بر مثنوی مولوی .

۳۲)شرح چهل حدیث معرفت نفس با عنوان «سرالفتوح فی معرفۀ النفس و الروح»

در این کتاب چهل حدیث برگزیده از مباحث معرفت نفس تقریر و تصنیف شده است .

۳۳)کتاب تفسیر واژه « ذکر» در قرآن و روایات و تطبیق آن با اهل بیت علیهم السلام

  • شرح خطبه همام از نهج البلاغه حضرت امیرالمومنین علیه السلام.

  • شرح۱۱۰لقب حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در قرآن و روایات.

  • پاسخ به شبهات وهابیت ( این کتاب با تحقیقات و اضافات و تعلیقات فاضل ارجمند آقای سیدمحمدهادی بحرالعلوم میردامادی آماده گشته است .

  • دیوان شعر ( ناهید آسمان ، زهره تابان ، در مهرستانِ ادب ) اشعارفارسی و عربی ایشان.

  • فنا و بقا از دیدگاه کلام معصومین: و قرآن مبین ( در رد فنای مصطلح صوفیه).

  • نقدی بر تفکّرات دکتر شریعتی و دکتر سروش .

  • اسرار استغفار مقربین (آیا ترفیع درجه در حضرات معصومین علیهم السلام راه دارد ؟ و چرا حضرات معصومین علیهم السلام در دعاهای خویش از گناهان استغفار می نمایند؟ )

  • تفکیک عرفان علوی با عرفان‌های التقاطی.

  • آیا شیخیه مشرکند؟

  • رساله‌ی ارباب انواع و انطباق آن با کلام معصومین علیهم السلام و قرآن مبین .

  • شرحی بر قصیده علامه میرفندرسکی قدس سره .

  • تقریراتِ درسِ اسفار ملاصدرا جلد۷ و۹ از سلسله دروس فیلسوف و عارف بزرگ آیت الله حکیم بارع حاج شیخ یحیی انصاری شیرازی قدس سره.

  • امواج منفی (در بیان حیله های دشمنان اهلبیت طهارت علیهم السلام در غصب خلافت) .

  • حضرت ام البنین۳ یا مادر غیرت .

  • کتاب شرح خطبه حضرت ابالفضل العباس علیه السلام بر بام کعبه

  • موسوعه‌ی حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام سه مجلد .

  • شرح حدیث « من مات و لم یعرف امامه…» .

  • شرح رساله سیر و سلوک پدر بزرگوارشان مرحوم آیت الله حاج سید بحرالعلوم میردامادی قدس سره .

  • کتاب « الطرائف و اللطائف » (عربی) .

  • مقتبسات و منشئات یا کشکول بحرالعلومی ( این کتاب مجموعه جُنگ آمیز از موضوعات مختلف تاریخی ، ادبی ، قرآنی و … می باشد) .

  • مجموعه سخنرانی های معظم له که در حدود ۲۹ سال ایراد گردیده است.

  • مبانی معرفت از دیدگاه عقل و قرآن و عترت.

  • اسرار محبت در فلسفه شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام از دیدگاه کلام معصومان علیهم السلام ، قرآن ، برهان ، عرفان و تاریخ .

  • تحقیق و تنظیم و تعلیقه بر کتاب اسرار شهادت موسوعه ای پیرامون اسرار شهادت امام حسین علیه السلام به نظم و نثر به قلم عمان سامانی ، شمس اصطهباناتی ، میرزا حسن اصفهانی ، عالمی ناشناخته از هند و سید رشتی و علامه شیخ الاسلامی

  • تناکح الاسماء از دیدگاه کلام معصومان علیهم السلام و قرآن .

  • تقریرات دروس الشواهد الربوبیۀ از سلسله دروس آیت الله شیخ احمد روحانی ( شیخ الاسلام ) .

  • حکایات عارفانه و نصایح حکیمانه از علمای ربانی شیعه .

  • شریعه خرد و شط شعور اشراقی در تبیین صفات برتر عارفان شیعه و شرح حال علامه جهانگیرخان قشقایی

  • شرح زیارت هفتم حضرت امیرالمومنین علیه السلام .

  • عرفان دینی و دین عرفانی از دیدگاه حضرات معصومین علیهم السلام و قرآن مبین .

  • وراثت ژنتیکی در صورت و سیرت از دیدگاه عترت طاهرین علیهم السلام و قرآن مبین .

  • تاریخ علمای میردامادی ( مولف در این کتاب تاریخ اجداد خویش از حضرت محمد دیباج فرزند حضرت امام جعفر صادق علیه السلام تا پدر خویش مرحوم آیت الله حاج سید بحرالعلوم میردامادی قدس سره را تألیف نموده است ).

  • رساله ای در ردّ مهدویت نوعیه مدعای بعضی از صوفیان و اثبات مهدویت شخصیه حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه .

  • رساله گنجینه حکمت تقریرات دروس آیت الله حاج سید محمد میردامادی

  • رساله ای در باب معرفت شناسی ( اپیستمولوژی ) و وجود شناسی ( آنتولوژی ) از دیدگاه عترت طاهرین علیهم السلام و قرآن مبین و دانشمندان شیعه .

  • شرح زیارت حضرت امیرالمومنین علیه السلام در روز عید غدیر خم به انشاء حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام.

  • شرح زیارت حضرت امیرالمومنین در روز میلاد حضرت رسول اکرم و حضرت امام صادق علیهماالسلام.

  • شرح حدیث عنوان بصری از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام .

  • روانشناسی از دیدگاه عترت طاهرین علیهم السلام و قرآن مبین .

  • رساله مختصری پیرامون حرکت جوهری و تجدد امثال از دیدگاه عترت طاهرین علیهم السلام و قرآن مبین و دانشمندان اسلامی .

  • شرح و تفسیر حدیث کساء

  • تفسیر مختصر زیارت جامعه کبیره از دیدگاه علم الحروف و الاعداد (کاری مشترک بین مولف محترم و این حقیر محمد رضا خزایی).

  • تقریرات دروس عقائد شیعه از دیدگاه عقل و قرآن و روایات ( موضوع عالم ذر و امانت الهی ) که به قلم فرزندشان آقای سید محمد هادی بحرالعلوم میردامادی تحقیق و تنظیم و شرح شده و آماده گردیده است.

  • نظارت و راهنمایی پایان نامه های علمی طلاب(شاگردان ایشان در حوزه علمیه اصفهان) :

الف- فلسفه شهادت امام حسین علیه السلام.

ب- نقدی بر کتب صوفیه.

ج- زبان و آفات آن .

د- انسان کامل از دیدگاه قرآن و روایات .

ه- محبت از دیدگاه قرآن وروایات .

و- مهدویت از دیدگاه شیعه و سنی .

ز- حجاب از دیدگاه قرآن و روایات .

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب « لطائف غیبیۀ » حکیم الفقهاء علامه میر سید احمد علوی عاملی .

  • تعلیقات و تحقیقات و شرح بر کتاب « تطبیق سوره ی توحید با حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام » تألیف حکیم علامه میرداماد ( قابل توجه آنکه متن عربی و اصلی این کتاب در مجموعه ی دوازده رساله ی حکیم میرداماد می باشد و توسط مرحوم حاج سید جمال الدین میردامادی منتشر شده و همچنین ترجمه فارسی آن با مقدمه عرفانی حجت الاسلام والمسلمین حاج سید محمود بحرالعلوم میردامادی چاپ و منتشر شد.

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب « دیوان اشعار» حکیم علامه میرداماد.

  • تعلیقات و تحقیقات بر حیات جاوید آیت الله شیخ محمد تقی آملی .

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب صلوات بر دوازده امام: از علامه فقیه میر عبدالحسیب نوه حکیم میرداماد قدس سرهما .

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب النفحات اللاهوت فی وجوب اللعن علی الجبت و الطاغوت از علامه محقق کرکی قدس سره .

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب تفسیر قرآن موسوم به « تفسیر عرش السماء و التوفیق » از علامه حکیم الفقهاء میر سید عبدالحسیب نوه ی حکیم میرداماد قدس سرهما .

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب جواهر المنثوره از علامه حکیم الفقهاء میر عبدالحسیب نوه حکیم میرداماد قدس سرهما .

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب مخزن الدعوات از علامه حکیم الفقهاء میر سید عبدالحسیب نوه حکیم میرداماد قدس سرهما.

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب عرش الایقان از علامه حکیم الفقهاء میر سید عبدالحسیب نوه حکیم میرداماد قدس سرهما.

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب دابۀ الارض تألیف علامه فقیه الحکماء میر سید احمد علوی عاملی داماد علامه حکیم میرداماد قدس سرهما.

  • تعلیقات و تحقیقات رساله وقف در تلفظ قرآن علامه فقیه الحکماء میر سید احمد علوی عاملی داماد علامه حکیم میرداماد قدس سرهما.

  • تعلیقات و تحقیقات رساله ای مربوط به نماز ابوحنیفه و بطلان آن از علامه فقیه الحکماء میر سید احمد علوی عاملی داماد علامه حکیم میرداماد قدس سرهما.

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب حظیرۀ الانس من ارکان ریاض القدس از علامه فقیه الحکماء میر سید احمد علوی عاملی داماد علامه حکیم میرداماد قدس سرهما.

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب مکنونه علامه فیض کاشانی .

  • تعلیقات و تحقیقات بر کتاب اربعۀ الایام علامه حکیم الفقهاء جناب میرداماد قدس سره .

  • تحقیق و تعلیقات برکتاب « سلسبیل » علامه محقق العلماء اصطهباناتیقدس سره.

  • تحقیق و تعلیقات برکتاب « شموسٌ و عکوس فی علم الامام» علاّمه سید جعفر نجفی کشفی.

  • تحقیق و تعلیقات برکتاب « رقّ المنشور فی بیانِ معراج النبی المنصور» علاّمه سید جعفر نجفی کشفی.

  • تحقیق و تعلیقات برکتاب « سنابرق » ، شرح دعای رجبیه علاّمه سید جعفر نجفی کشفی ( اللهم انی اسئلک بجمیع معانی … ).

  • تحقیق و تعلیقات برکتاب« البلد الامین فی الاصول الدین » علاّمه سید جعفر نجفی کشفی.

  • تحقیق و تعلیقات بر « قصیده ی سردابیه » علاّمه سید جعفر نجفی کشفی.

  • تحقیق و تعلیقات برکتاب« نخبۀ العقول فی علم الاصول » علاّمه سید جعفر نجفی کشفی.

  • شعر و شاعری از دیدگاه کلام معصومین علیهم السلام و قرآن مبین .

موارد فوق بخشی از عناوین تألیفی و تصنیفی و تحقیقاتی معظم له می باشد.

شعر و شاعری و فن سخنوری

خدای متعال از سن کودکی بر ایشان منت نهاده و قریحه‌ی سرودن شعر را به ایشان عطا فرمود است وی به زبان فارسی و عربی و در قالب های مختلف ادبی سروده و به شیون و حیرت تخلّص می‌نمایند.

یکی از نعمت های الهی به ایشان ذوق و قریحه ی سخنرانی می باشد که جهت تبلیغ از شرع مقدس نبوی و ولایت علوی در شهرها و کشورهای مختلف به زبان فارسی و عربی سخنرانی می نمایند.

فایل های سخنرانی معظم له در بیش از ۹۰ شهر در ایران و بعضی از کشورهای عربی که سخنرانی نموده اند در همین سایت موجود است.

امیدواریم خداوند جمیع خدمتگزاران به قرآن و عترت خصوصاً علمای شیعه و این استاد بزرگوار را در پناه خود محافظت بفرماید.

 الاحقر

محمد رضا خزایی

تهران-۵ جمادی الاولی ۱۴۳۶ مصادف با میلاد عصمت الله و نائبه الزهرا علیهاالسلامحضرت زینب کبری علیهاالسلام ۵ اسفند ۱۳۹۳

قابل توجه آنکه متن فوق در مقدمه کتاب « صهبای کوثر» منتشر گردید و در این سایت نیز منعکس گردید که به این وسیله از نویسنده آن استاد فاضل جناب محمدرضا خزایی سپاسگزاری می نماییم.

هیئت تحریریه سایت «WWW.BAHROLOLOOM.IR»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *